Denna grupp är pausad för tillfället.
Mindre barn är välkomna att träna hos oss från 7-8 årsåldern. Undantag kan göras i vissa fall om barnet är yngre men har kommit längre i sin motoriska utveckling.
I barngruppen tränar vi grunderna i Aikido. Att kunna rulla, falla, hålla balansen, gå och stå rätt samt vissa enklare aikidotekniker. Detta blandar vi med en hel del lekar som även de hjälper barnet utveckla sin motorik, balans, självkänsla och kamratskap. Huvudsyftet med träningen är att barnet ska ha roligt och kunna känna att hon eller han utvecklas.
I aikido tävlar man inte mot varandra, utan fokus ligger helt på sin egna utveckling. Träningen kräver en hel del koncentration och uppmärksamhet från barnet, så en viss mognad är att rekommendera. Vi skriker och domderar inte med barnen utan vill att de är med och gör övningar av egen vilja och intresse.
Denna grupp är pausad för tillfället. Ungdomar kan träna med de vuxna istället.
Man är aldrig för gammal för att börja med aikido. I Japan tränar man aikido långt efter pensionsåldern, och många rörelser och tekniker är speciellt anpassade för att mjuka upp och hålla kroppen smidig. I vår klubb ligger åldern oftast mellan 30-50 år bland de vuxna.
Aikido består av många delar, så många att det är svårt att beskriva alla. Främst så tränar vi diverse aikidotekniker, som ofta går ut på att hantera ett slag eller attack från en partner. Vi lär oss också att ta oss ur och hantera fasthållningar av olika slag samt flermanna-attacker. Vi tränar också en del med trävapen, både vapen mot vapen samt vapen mot obeväpnad.
Men aikido består även av mycket annat. Man får lära sig att rulla mjukt, bli smidigare i kroppen, förbättra sin balans och träna på sin andning och bli lugnare i sinnet genom meditation.
Genomgående i all träning är att du hela tiden samarbetar med din partner och andra som tränar, det är aldrig en kamp eller en tävling om vem som är bäst. Du ska lämna träningen i harmoni med dig själv och dina kamrater och kunna känna att du har utvecklas som person, utan att behöva jämföra dig med andra.